Adıyaman Ziraat Odası

ZOBİS
Adıyaman Ziraat Odası > Haberler > Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Şahan’ "Önceliğin Tütün, Sulu Tarım Ve Ziraat Fakültesi" olduğunu söyledi.

Şahan’ın Önceliği Tütün, Sulu Tarım Ve Ziraat Fakültesi Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, Adıyaman’ın Kalkınması İçin Sulu Tarım, Tütün Sorununun Çözümü Ve Ziraat Fakültesinin Kurulması Olduğunu Dile Getirdi. Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, Adıyaman’ın kalkınması için sulu tarım, tütün sorununun çözümü ve ziraat fakültesinin kurulması olduğunu dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulda Ziraat Odası Başkanlığına seçilen Salih Şahan, 8 yıldır ziraat odasının çeşitli kademelerinde görev aldığını belirterek, çiftçilerin sorunlarını ve çözümlerini yakından bildiğini söyledi. Adıyaman için sulu tarım, tütün sorununun çözümü ve ziraat fakültesinin çok önemli olduğunu kaydeden Şahan, “Hiç bir çiftçimizin hiçbir kuşkusu olmasın ki biz bu bayrağı daha ileriye taşımak, konuları, sorunları en iyi şekilde çözüme kavuşturmak için tüm gücümüzle çalışacağız. Öncelikle ilimizin kalkınması için gündemde bulunan barajlarımızın, bir an önce hizmete geçmesi için milletvekillerimiz ve diğer STK’larla birlikte istişare içinde olacağız ve en kısa sürede bu barajlarımızı sulamaya geçirmek ürün çeşitliliğini arttırmak yönünde çalışmalara başlamış durumdayız. Diğer öncelikle ikinci sorunumuz Çelikhan ve dağ tütünü dediğimiz ve yöre halkının başka alternatifi olmayan tütünümüzün yasal zemine oturtulması yönünde girişimlerimiz yine aynı şekilde devam edecektir. Başka bir konu ise ilimizde bir ziraat fakültesinin olmayışıdır. Tarım bilimleri ve teknoloji fakültesinin ilimize kurulması için milletvekillerimizin bir an önce bu konuya el atmaları gerekmektedir. Barajlarımızda olduğu gibi bu konuda da desteklerini bekliyoruz” dedi.