Adıyaman Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Adıyaman Ziraat Odası > Haberler > Adıyaman’da Hububat Hasadı Başladı

Adıyaman’da Hububat Hasadı Başladı

Adıyaman’da yağışlı geçen mevsim sonrası hububat hasatı başladı.Adıyaman’da ki 2 milyon 400 bin dekar ekilebilir alanın, 1 milyon 800 bin civarına hububat ekimi yapılıyor. Hububat ekimi yapılan araziler bu yıl yağmur yağışlarının...Adıyaman’da yağışlı geçen mevsim sonrası hububat hasatı başladı. Adıyaman’da ki 2 milyon 400 bin dekar ekilebilir alanın, 1 milyon 800 bin civarına hububat ekimi yapılıyor. Hububat ekimi yapılan araziler bu yıl yağmur yağışlarının Mayıs ayı içerisinde de devam etmesi nedeniyle geç hasat edilmeye başlandı.

 

Tarlalara biçer döverler girerken, çiftçi bir yıllık emeğinin karşılığını almak için hasada başladı. Yıl boyunca çalışan ve hasat mevsimini bekleyen çiftçiler bu yılki verimden memnun olduklarını fakat kıraç arazilerin suya kavuşmasıyla birlikte verim ve kalitenin daha da artacağını ifade ediyorlar.

Kıraç arazilerde dekar başına yaklaşık 400 kilogram ürün elde edilirken, sulu arazilerde bu miktar 550 kilograma ulaşıyor.

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, Mart ayı ve Nisan’ın sonlarına kadar yağışının olmayışı nedeniyle kıraç arazilerde bitkilerin olumsuz etkilendiğini, fakat Nisan ayının sonlarına doğru ve Mayıs ayının yağışlı geçmesiyle bitkilerin tekrar gelişime geçtiğini söyledi.

Yağışların rekoltenin yükselmesine neden olduğunu belirten Kemal Şahin, kalite olarak kışın çok yağışlı geçmesinden dolayı mantar hastalığı olduğunu, hububatta siyahlaşmaya neden olduğunu aktardı.

Şahin, Adıyaman’ın baraj projelerinin hayata geçmesiyle birlikte sulu arazilerinin artacağını ve ürün kalitesi ve rekoltesinin çok fazla olacağını ifade etti.